I helga feirer vi Hedda som ble 6 år i går! Det er gøy å ordne i stand for små prinsesser (og prinser) - og mitt rosa-gen kommer i sving. På menyen står både bløtkake og cupcakes, og vil dele to gode oppskrifter med dere. Bløtkaka lager du på en halvtime, cupcakes må du beregne litt lenger tid på...
Bløtkake med vaniljekrem og jordbær blir alltid suksess! |
" Se på meg nå mamma"! Stolt 6-åring prøvesykler den nye sykkelen <3 |
Bake-pynte-smake... |
Cupcakes i liten størrelse er smart på barnebursdag. |
Nye leker må testes ut. Lego Friends er populært! |
BLØTKAKE
Sukkerbrød eller ferdig kjøpt kakebunn (3-delt)
Bunnen dynkes med rød saft for å få kaken saftig.
1.lag: Rørt jordbærsyltetøy jordbær og krem
2.lag: Vaniljekrem og banan
Toppes med pisket krem (tilsatt vaniljesukker)
Pyntes med jordbær og fantasi...
CUPCAKES MED GOD TOPPING
250 g smør
4 dl sukker
4 store egg
6 dl hvetemel
2 dl melk
3 ts bakepulver
1 ts vaniljeessens
Her bruker jeg mikser hele tiden for å få en luftig og fin konsistens. Pisk først smør og sukker til en smørkrem. Ta deretter i ett og ett egg. Sikt deretter i hvetemel og bakepulver vekselsvis med melken. Til slutt pisker du inn vaniljeessensen. Fordel jevnt i små eller store former. (3/4 fulle)
Stekes på 175 grader i 15-25 minutter (avhengig av størrelsen)
Ha en fin helg folkens!
Tina
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar