..en blogg om ting som ikke er fullt så viktige, men desto mer koselige. Det er viktig å omgi seg med mennesker og ting du får inspirasjon og energi av. For meg er det trening, familie, venner, mote, interiør,kaffe, bøker, glossy magasiner, smågodt mm. Håper du også gjør det du kan for at du skal ha det bra?

fredag 4. november 2011

Trening med smarttelefon


En gang i måneden skriver jeg "Tipset" til avisa iGjøvik. Det handler om trening. Har fått noen spørsmål om jeg ikke kan legge inn disse i bloggen også, så her kommer de via Cmd+A og Cmd+C! 


TRENING MED TELEFON ER SMART!

En såkalt smart-telefon kan brukes til mye. Men kan den motivere deg til å trene? Eller få deg til å ta i litt ekstra for å nå målene du har satt deg? Dette er nok veldig individuelt, men for en som er litt over gjennomsnittet interessert i ”duppedingser”, og som lar seg motivere av ros er trenings-applikasjoner tingen!(apps)
Det er en jungel av apps der ute, og jeg har derfor valgt ut et par jeg synes du burde sjekke ut.  Fellesnevneren for disse er at de fungerer som en personlig trener og treningspartner for deg under treningsøkten.

Nike+GPS(14 kr) og             Endomondos Sports Tracker (Gratis)
Med disse appene kan du måle både innendørs og utendørs aktiviteter. Du kan måle distanse, tid, skrittakt og kalorier. I tillegg har de GPS sensorer som gir deg oversikt over løypeprofilen. Trenger du ekstra motivasjon kan du til og med motta muntlig tilbakemelding underveis. Det er også mulig å koble disse appene til for eksempel Facebook, slik at vennene dine ”ser” når du er på løpetur, og kan heie på deg underveis.
Etter endt økt  sendes resultatet til  endomondo.com eller nikepuls.com hvor du har din egne side med statistikk over dine økter. Du kan også være med i konkurranser, eller dele (og skryte!) med venner og faktiske treningspartnere…

Flex Workout Log (14 kr)
Denne appen hjelper deg med styrketreningen. Den er laget for å brukes på treningsstudioet, hvor du har tilgang på apparater. Du får nemlig forslag til styrketreningsprogram ut i fra ditt definerte ønske. Etter hvert vil du få en progresjonsrapport etter endt økt, og forslag til neste økt. (Jeg oppfordrer uansett til å ta kontakt med en treningsveileder før du går i gang med et styrketreningsprogram!)

Two Hundered Situps (14 kr)
Dette er appen for deg som ønsker deg en sterk mage og kjernemuskulatur! Den gir deg et seks ukers treningsprogram, hvor du hver dag får beskjed om hvor mange sit-ups du skal ta i løpet av dagen. Det du må bidra med er ca.30 minutter pr.uke og en god del selvdisiplin. Målet er at du etter 6 uker kan utføre 200 sit-ups uten problem. Det finnes også lignende apper for armhevinger, knebøy osv.
Og sist men ikke minst: God musikk på øret! Jeg har for tiden en spilleliste som heter ”løp og vær glad”, og her ligger sanger som gjør at jeg får energi. Topp 3 i oktober: ”We found love”/Rihanna, ”Paradise City”/Guns n`Roses og ”Sweat”/Snoop Dogg vs David Guetta. 

…Fra ipod-funkjsonen inne på iphonen så klart! Et tips er å sette telefonen i flymodus før du starter økta, slik at du slipper å bli avbrutt underveis.
Lykke til! Hilsen Tina3 kommentarer:

 1. Så mange skjulte talenter du har min venn, ante ikke at du var skribent i lokalavisa ;-) Bra jobba, både med apps-innlegg og løpeturen (du ser uforskammet fresh ut fra (håper bildet er tatt FØR turen eller?? ;-))

  SvarSlett
 2. He he - der kan du se. Vi lærer stadig nye ting om hverandre! Bildet er tatt før timen ja! Faktisk arrangert med Mannen som fotograf. HAdde et heller usporty bilde på trykk, så det måtte vi gjøre noe med!

  God helg!

  SvarSlett
 3. Så fint du legger det inn her også! Så tipset i lokalavisa i dag, og hadde tenkt å spørre om du ikke kunne dele det med bloggsfæren. ;) Bra tips!

  SvarSlett