..en blogg om ting som ikke er fullt så viktige, men desto mer koselige. Det er viktig å omgi seg med mennesker og ting du får inspirasjon og energi av. For meg er det trening, familie, venner, mote, interiør,kaffe, bøker, glossy magasiner, smågodt mm. Håper du også gjør det du kan for at du skal ha det bra?

mandag 23. mai 2011

Kreativ helg

I helga har jeg lært å strikke! Det vil si - frisket opp kunnskapen fra grunnskolen. For jeg kunne jo strikke en gang i tida....Jeg lærte aldri å legge opp, eller avslutte strikketøyet, men rette masker kunne jeg. Ble jo alltid litt skjevt og hullete, så min kjære lærerinne i tekstilforming måtte ofte ta med mitt arbeide hjem for å "rette" på det. Ha ha. 


Har besøk av min gode venninne Maria , og hun strikker i vei- mønster, rett, vrang, farger, kast osv...Jeg er mektig imponert! I går fikk jeg et lite kurs, som resulterte i at jeg nå både kan legge opp, strikke rett og felle! I går produserte jeg da en liten strikke-lapp på 2x5 cm i grått deilig bomullsgarn. Den har ingen funksjon, men jeg har laget den! Håper jeg kan se tilbake på den og le om en stund :-)


Det er veldig koselig med besøk både for store og små. Småjentene koser seg sammen, og bruker lekestua flittig. Den er så og si ferdig, og absolutt lekeklar for Hedda og venninnene hennes. Jentene har også vært kreative i helgen; perling, baking, tegning og lek. Slik så det ut:
 Maria har også med seg sin nydelige lille Iben på 4 mnd <3 Følte egentlig at det var ganske avklart at to barn var nok, men med en så søt bebis i hus vet jeg sannelig ikke. Fniiiis.


Vi har også lært Maria og Ingeborg å bake mormors sirupskake! Den er legendarisk, og er alltid en hit! Jeg har spist den siden jeg var liten, og mine barn elsker den. Dessuten er den lettvin å bake, og super å ha i fryser`n. Den bakes i langpanne og er ferdig på 45 min. Minner om en krydderkake - bare mye bedre...Prøv!


Mormors sirupskake


1 boks lys sirup
150 gram smør  (smelt smøret i sirupen - bland melken i etterpå)
3 dl melk


750 gram hvetemel
350 gram sukker
1 ts hornsalt
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts nellik
1/2 ts pepper
Litt revet appelsinskall
Stekes på 40-45 min på 175 grader, nederste rille i ovnen. 


Nå høres det ut som vi er skikkelig husmor-emner som bare sitter inne og strikker og spiser formkake..Vi har gjort masse andre artige ting også!


En annen ting Maria og jeg har felles er jo trening! Vi har hatt mye moro aerobic-moro sammen, og avsluttet helgen i dag med en skikkelig treningsøkt på Spenst. We like <3


Nå skal vi spise smågodt og se på TV. Herlig med besøk av noen som vil det samme som meg hele tida. Hi Hi. 


Go kvæll!1 kommentar:

  1. Så koselig helg du har hatt, slike helger liker jeg. Så koselig med strikking, venninnebesøk og glade barn. Skal foresten prøve ut kaken, den så enkel ut å lage å det passer meg ;) Forsett å blogg og ha en fin kveld ;)

    SvarSlett