..en blogg om ting som ikke er fullt så viktige, men desto mer koselige. Det er viktig å omgi seg med mennesker og ting du får inspirasjon og energi av. For meg er det trening, familie, venner, mote, interiør,kaffe, bøker, glossy magasiner, smågodt mm. Håper du også gjør det du kan for at du skal ha det bra?

tirsdag 30. november 2010

1.desember

1.desember - endelig! Gleder meg til å vekke barna i morra tidlig, - med adventskalenderen klar. I år har jeg også fått med min kjære på at også vi skal ha julekalender! Vi får pakke annenhver dag, og i morra ser jeg det ligger en hvit konvolutt til meg... Jeg er spent <3 
Jeg hadde som mål at jeg skulle være ferdig med julegavene til 1.desember, og jeg er faktisk nesten i mål. Bare noen "smågaver" igjen. Dette er ting jeg synes det er koselig å kjøpe, og det er ikke noe stress. Jeg gleder meg til å gi bort gavene jeg har kjøpt i år - skikkelig fornøyd! Må også innrømme at jeg har kjøpt et par til meg sjøl mens jeg har svinsa rundt og handlet også... Fant en skikkelig fin cardigan på Lillehammer i dag, som jeg tror kan bli god å ha i vinterkulda...Billig var den også. Går under kategorien scoop...
Cardigan fra Only (399) -med puffermer og "dots"
På søndag tok vi i bruk adventsstaken - som i år var et lysfat med fire kubbelys og kongler.
Var veldig fornøyd med denne - helt til jeg fikk se mamma sin. Den var sååå fin!
Mamma sin adventstake - eller rettere sagt adventsfat <3
Kreativ dame med stort hjerte!


DETALJER FRA KJØKKENET- LEGG SPESIELT MERKE TIL DET SISTE BILDET...

Pepperkakeformene henger klare !
Adventspakkene ligger klare sammen med pepperkakene på kjøkkenet. Her er det mange små fingre som har vært de siste dagene. Både for å få pepperkaker - og ikke minst for å klemme på pakkene. 

Har virkelig blitt glad i drivveden man finner i Mjøsa. Den kan brukes til så mangt! Her som lysdekorasjon i vinduet. 

Svibler i glasspotte - direkte fra ICA!
...og her er kaoset bak fasaden. Ha ha! Dette er alt-mulig-skuffen på kjøkkenet. Føler at jeg rydder her hver uke, men det er nok ikke så ofte....En god venninne sa en gang at det ser strøkent ut på overflaten, - men åpner man en skuff er det komplett kaos. Kan si meg enig når jeg ser dette bildet. Ja, ja - da vet du det :-)

onsdag 24. november 2010

Amaryllis og ny vase!

Jeg har lenge ønsket meg denne fine vasen fra Wiik & Walsøe. I dag fylte jeg den med en Amaryllis, og kjente at julestemningen kom igjen...Hvis jeg klarer å bevare denne gode stemningen helt frem til jul, må det jo bli en fredelig og fin jul i år! Er faktisk godt i gang med julegavene allerede, og har spist meg mett på pepperkaker flere ganger allerede. Pleier å leve på småkaker hele desember, men har en intensjon i år om å prøve å spare dem litt lenger....


lørdag 20. november 2010

ZUMBA på Spenst!

Zumba er den nye "hotte" treningsformen, som lover deg den kroppen du alltid har drømt om...Vel, vel - det var kanskje på TV-shop de sa noe om det....Uansett: Zumba er kjempekuult. Ikke bare får du pulsen opp, men du får vrikka nok på hofter  og mage til å kjenne det i både mage og rygg. Uten tvil effektiv trening. Elin kjørte en råbra time i dag, og jeg så folk på timen koste seg. Den helgen zumba-kurset ble avholdt hadde jeg ikke anledning til å delta, så nå har fått med meg en DVD hjem for å se om det er mulig å lære seg noen "moves"...Det blir 3 zumbatimer på timeplanen over nyttår, så det er sikkert muligheter for litt vikar-timer om ikke annet. Nå får jeg vrikke meg inn i dusjen og få av svetten. Go hælj!


Det er forresten åpent hus på Spenst denne helga- gratis trening og mye moro. Sjekk www.spenst.no/gjovik for mer informasjon.

torsdag 18. november 2010

Trøtt torsdag...

Lang dag - mye innhold! Hadde tenkt å sette meg ned å skrive et innlegg om noe artig, men er tom i hodet. Skole, kurs, trening og personalmøte...Det er veldig gøy å jobbe som lærer, men du er jammen på hele tida. Vi lo av det på jobb i dag, og sa at det ikke er mange som må melde i fra til kollegaer nå du skal på do. Det må vi - kan ikke plutselig være borte og overlate glade og aktive barn til seg selv! Håper på friskere hode og kvikkere bein i morra. 

fredag 12. november 2010

Det snør, det snør...

FOR en deilig følese! Å våkne med et hvitt teppe av snø rundt huset, som pakker lydene inn, gir lysere morgener og ikke minst glade barn. Den første snøen gjør noe med oss alle. Enten man blir irritert over vanskelig fremkost og nedsnødde bilder - eller rett og slett kan nyte forandringen det gir. Dessuten gir deg meg et lite snev av julestemning...Jeg er ekstremt glad i jula, og begynte å glede meg allerede da jeg pakket ned julepynten fra i fjor. Et slag småkaker er allerede i boks (...og blir borte lenge før desember) Noen få julegaver er kjøpt inn - og årets andventstake er planlagt!
Jeg er rett og slett i veldig godt humør i dag - og tar i mot dagens utfordringer,- og snøen med åpne armer. God helg!

mandag 8. november 2010

I en stuga i Sverige...

Stuga-eier Anne-Marthe og meg
Stugan i Torsby
Flagget må opp!
Fra natur til interiør...

I helga har jeg vært i paradis! Min gode venninne Anne Marthe og hennes mann Martin har kjøpt seg et fantastisk sted i svenske Torsby. Som hun selv sier; et kinderegg!! En rød landlig stuga i nærheten av både slalombakker, badestrand - og trivelige lille Torsby sentrum. 3 timers kjøring fra Gjøvik og vips så følte jeg at vi var i Astrid Lindgrens verden eller noe annet veldig koselig. 

Herlige damer <3

Beate og Anne Marthe dro i forveien fredag morgen og hadde fyrt opp, gjort innkjøp og forberedt kveldens måltid. Da Kristin, Hanne og jeg ankom (en god stund etter skjema....) sto de klare foran huset med Irish Coffee, biff på grillen og fakler! Det var helt fantastisk.

Helgen gikk med til god mat og gode samtaler. Er så utrolig glad i disse jentene, og er glad for at jeg har så flotte venninner.  Vi avsluttet det hele med et besøk på Selma Lagerløf. Her fikk vi boblet, skravla enda litt mer og fikk ogsså skvisa inn litt spa-behandlinger. Tre var fornuftige og dro rett hjem - 
Beate og jeg stoppet i Charlottenberg på grensehandel. Det ble dyrt, nyttig og moro...At vi kom oss helskinnet hjem er også veldig bra, med tanke på at bilen med tanka full med etanol (E 85) istedet for B95..Jenter på tur sier jeg bare!!





Detaljer fra det koselige kjøkkenet
Koselig soverom med småblomstrete "gossin" tapet...
TV-stue 
Frokost i stugan

Landlig kjøkken med gammel ovn

Hanne på landet








onsdag 3. november 2010

I høststemning


Sjekk øredobbene! Keramikkdesigneren Sara Skotte har laget disse fantastiske smykkene. Løp og kjøp på No3!!
Maika er alltid like blid <3
Denne deilige genser-kjolen fant jeg på Cubus i dag! Den passer perfekt til mine grå Uggs og favoritt-skjerfet fra Becksøndergaard. Tror dette kommer til å bli et favorittantrekk i høst.



Disse pinnene fant jeg i Mjøsa en dag. Tror de skal få gjøre seg som juledekorasjoner i år! 

Her skal fuglene få bo i vinter